برای تبدیل سی دی ام آر آی به کلیشه روش هایی متعددی وجود دارد. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قصد داشته اید سی دی یا دی وی دی ام آر آی را به فرمت های مختلف مانند کلیشه تبدیل نمایید. در این مقاله درباره ی روش های تبدیل سی دی ام آر آی به کلیشه صحبت خواهیم نمود.
ام آر آی چیست؟
قبل از این که شیوه تبدیل سی دی ام آر آی به کلیشه را یاد بگیرید، بهتر است اول با مفهوم ام آر آی آشنا شوید. ام آر آی یا (Magnetic Resonance Imaging) یکی از هوشمند ترین و پیشرفته ترین فناوری های تصویر برداری در پزشکی نوین است. پرسنل مربوطه با استفاده از این دستگاه می توانند اعضای بدن و بافت های درون آن ها را ببینند و نسبت به آن مشکلات را تشخیص دهند.
ام آر آی چگونه کار می کند؟
با استفاده از امواج رادیویی و مغناطیسی کار می کند که بر خلاف باور غلط علنا ضرری برای بدن انسان ندارند. بیمار در یک میدان مغناطیسی قوی قرار می گیرد، سپس دستگاه شروع به ساطح نمودن امواج می کند. در آخر گیرنده ها این امواج را دریافت می کنند. ام آر آی می توانند از غضروف گرفته تا استخوان، تاندون ها و رباط ها را تصویر برداری کند. دقت کنید که اجسامی مانند کارت اعتباری، سمعک، دستبند و گردنبند، ساعت مچی، لباس های زیپ دار، کلیپس و گیره های مو را نمی توانید همراه خود به اتاق ام آر آی بیاورید.
چه مواردی باعث خطا در ام آر آی می شوند؟
- پیس میکر
- دفیبریلاتور قلبی
- نورواستیمولاتور کلیپ یا گیره آنوریسم
- پیچ و پلاک یا دیگر اجسام فلزی که برای درمان شکستگی استخوان بکار رفته اند
- وسایل تزریق اتوماتیک دارو
- اجسام فلزی خارجی که قبلا در بدن وارد شده اند بخصوص در چشم
- تیر یا ترکش در بدن
- تاتو
- گیره فلزی دندان
- بعضی از انواع آی یو دی
- پچ های دارویی حاوی فلز
تفاوت سی تی اسکن و MRI در چیست؟
سی تی اسکن و ام آر آی هردو کار تصویر برداری از بدن را انجام می دهند اما با این حال تفاوت هایی هم دارند. برای مثال ام آر آی با امواج رادیویی و مغناطیسی کار می کند اما سی تی با اشعه ایکس. ام آر آی ضرر کمتری نسبت به آن یکی دارد. سی تی اسکن صرفا استخوان ها و نمای کلی را تصویر برداری می کند اما ام آر آی این قابلیت را دارد تا با جزئیات بیشتری تصویر برداری کند.
کلیشه چیست؟
تصاویر ضبط شده در بخش های اسکن مانند ام آر آی ، سی تی اسکن و رادیولوژی در دو قالب سی دی و یا کلیشه قابل خروجی گرفتن هستند. معمولا اکثر بیمارستان ها و مراکز تصویر برداری پزشکی از سی دی استفاده می کنند اما این روش معایبی به همراه دارد.
مثلا برای رایت شدن یک دی وی دی چندین دقیقه وقت بیمار و پرسنل گرفته می شود و از طرفی ممکن است همه بیماران دارای رایانه شخصی نباشند که بتوانند فیلم را تماشا کنند. در این مواقع کلیشه گزینه ی بهتری است. کلیشه ها این قابلیت را دارند تا فریم بر فریم تصاویر را چاپ کنند تا چیزی از قلم جا نماند.
همچنین جالب است بدانید کلیشه، خیلی بهتر از سایر روش ها پرتوهای تابیده شده روی بافت را نمایش می دهد تا پزشک مورد نظر با برسی کردن خیلی زود تر به نتیجه برسد.
مزایای تبدیل سی دی ام آر آی به کلیشه
- صرفه جویی در زمان
- تشخیص راحت تر
- دسترسی آسان
- حمل آسان
- خطر خش گرفتگی ندارد
روش های تبدیل MRI به کلیشه شامل چه مواردی است؟
- چاپ ام آر آی روی کلیشه
- تبدیل سی دی آم آر آی به کلیشه
- تبدیل کلیشه به سی دی
برای انجام این کار می توانید به مراکز تصویر برداری و یا بیمارستان هایی که این امکانات را در اختیار دارند، مراجعه نمایید. چاپ و تبدیل کلیشه توسط پرسنل با بالاترین کیفیت انجام می شود.
قیمت تبدیل سی دی MRI به کلیشه
در واقع انجام کار هایی همچون چاپ و تبدیل نمودن تصاویر پزشکی قیمت مشخصی ندارد چون هر مرکز ممکن است هزینه خاص و دلخواه خود را بگیرد. اما معمولا هزینه های تصویر برداری در بیمارستان های دولتی ارزان تر از بیمارستان ها و مراکز خصوصی می باشد.