آنژیوگرافی چیست ؟ یک روش تشخیصی است که با استفاده از تصویربرداری به پزشک نشان می دهد که چطور خون در رگ های خونی یا قلب جریان پیدا می کند. در این روش یک ماده کنتراست تزریقی باعث می ‌شود که به راحتی پزشک بتواند ببیند که جریان خون در کجا حرکت می‌ کند و در کجا مسدود شده است.

پزشک شما می تواند از اشعه ایکس یا انواع دیگر تصویربرداری برای آنژیوگرافی شما استفاده کند. در این مقاله از وبلاگ رازان طب به بررسی این موضوع که آنژیوگرافی چیست می پردازیم، در ادامه همراه ما باشید.

در اینجا بخوانید: بیوپسی چیست؟

چرا آنژیوگرافی انجام می شود؟

هنگامی که علائم انسداد، آسیب دیدگی یا مورد غیرطبیعی عروق خونی در بدن شما دیده شود، ممکن است پزشک شما بخواهد از روش آنژیوگرافی استفاده کند. آزمایش آنژیوگرافی به پزشکتان کمک می کند تا منبع مشکل و میزان آسیب به رگ های خونی شما را تعیین کند.

چه کسی آنژیوگرافی انجام می دهد؟

متخصص قلب عمل آنژیوگرافی را انجام می دهد. رادیولوژیست های و جراحان عروق آنژیوگرافی شریان های محیطی را انجام می دهند. متخصصین مغز و اعصاب داخلی آنژیوگرافی مغزی را انجام می دهند. پزشکی که آنژیوگرافی را انجام می دهد می تواند تصاویر شما را مطالعه کرده و مناطق مشکل ساز را شناسایی کند.

آزمایش آنژیوگرافی چگونه کار می کند؟

آنژیوگرافی شامل تزریق ماده حاجب (رنگ) است که پزشک می تواند با دستگاه اشعه ایکس ببیند. تصاویر روی صفحه نمایش جریان خون و انسداد در رگ های خونی شما را نشان می دهد.

چگونه برای آزمایش آنژیوگرافی آماده شوید؟

قبل از انجام آزمایش آنژیوگرافی، ممکن است پزشک بخواهد خون تان را بررسی کند تا میزان لخته شدن خون شما را تعیین کند. آنها همچنین می خواهند مطمئن شوند که کلیه هایتان به خوبی کار می کنند.

این دستورالعمل ها را بعد از نیمه شب شب قبل از آزمایش خود دنبال کنید:

همیشه قبل از قطع هر دارویی، به ویژه داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد، با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای رقیق کننده خون مانند دی پیریدامول یا وارفارین را 72 ساعت قبل از آزمایش و 24  ساعت پس از آزمایش مصرف نکنید.

اگر دیابت دارید، از پزشکتان راهنمایی بخواهید که چه زمانی انسولین یا داروهایتان را می توانید مصرف کنید.

اگر در حین عمل بیهوشی عمومی دارید، بهتر است شب قبل از آنژیوگرافی چیزی نخورید.

در روز عمل فقط برای صبحانه مایعات شفاف بنوشید. مایعات شفاف شامل آبگوشت، چای، قهوه سیاه و زنجبیل است.

برای دریافت خدمات چاپ تصاویر پزشکی کلیک کنید

خطرات آزمایش آنژیوگرافی چیست؟

خطرات آنژیوگرافی کم است. با این حال، می ‌توانید در ناحیه ای از بدنتان که پزشک از پوست شما عبور کرده تا به شریان شما برسد، عوارضی داشته باشید. معمولا عوارض آنژیوگرافی در کمتر از 1  درصد موارد رخ می دهد.

خطرات عمل آنژیوگرافی معمولاً فقط در محل سوراخ شدن پوست رخ می دهد و شامل موارد زیر است:

1)کبودی ها شایع هستند و در عرض یک تا سه هفته از بین می روند.

2)خون ریزی

3)عفونت

4)درد

5)مشکلات کلیوی

6)واکنش آلرژیک به ماده کنتراست.

7)آسیب به رگ های خونی

8) انسداد رگ خونی که می تواند  به ندرت باعث حمله قلبی یا سکته شود.

9)نشت رگ خونی

تبدیل CD ام ار آی به فیلم

سوالات متداول

آنژیوگرافی چقدر طول می کشد؟

آنژیوگرافی می تواند کمتر از 15 دقیقه طول بکشد. با این حال،  برای برخی ممکن است چند ساعت طول بکشد. بستگی به این دارد که پزشکتان پس از پیدا کردن مشکل چه رویه‌ هایی را انجام دهد.

آنژیوگرافی چقدر دردناک است؟

آنژیوگرافی خیلی دردناک نیست. هنگامی که پزشک داروی بی ‌حسی را برای بی ‌حس کردن ناحیه‌ ای که در آن کاتتر وارد می‌ کند، تزریق می ‌کند، احساس می‌ کنید که یک سوزن وارد پوست شما می‌شود. پس از آن، به احتمال زیاد در طول عمل دیگر دردی احساس نخواهید کرد.

آیا آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی یکسان هستند؟

خیر. آنژیوگرافی به پزشک شما اجازه می دهد تا انسداد شریان شما را ببیند. در طول آنژیوگرافی، پزشکتان می تواند آنژیوپلاستی را برای درمان انسداد انجام دهد.

سخن پایانی

ما در وبلاگ مجموعه تخصصی چاپ تصاویر رازان طب همواره سعی می کنیم با صحبت درباره موضوعات مختلف و آگاهی سازی در این زمینه به سوال های بی پاسختان جواب دهیم، شما مخاطبان عزیز می توانید برای دریافت خدماتی مانند چاپ کلیشه با بهترین کیفیت، تبدیل سی دی ام ار ای به کلیشه و تبدیل ام آر آی (MRI)  به کلیشه با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *