متخصصان پزشکی از CT Scan و MRI برای شناسایی مسائل مختلف پزشکی استفاده می کنند. اگرچه هر دو نوع اسکن کاربردهای مشابهی دارند، روند تولید تصاویر متفاوت است. سی تی اسکن (CT Scan) از اشعه ایکس برای ایجاد تصاویر استفاده می کند، در حالی که MRI از میدان های مغناطیسی و امواج رادیویی بهرعه می برد. سی تی اسکن (CT Scan) رایج تر و کم هزینه تر است، اما MRI تصاویر جامع تری ارائه می دهد. این مقاله به بررسی اینکه ام ار ای یا سی تی اسکن (CT Scan) کدام بهتر است می پردازد و کاربردهای بالقوه هر تکنیک تصویربرداری را بررسی می کند.
سی تی اسکن (CT Scan) چیست؟
سی تی اسکن (CT Scan)، همچنین به عنوان توموگرافی کامپیوتری شناخته می شود، یک تکنیک تصویربرداری پزشکی پیچیده است که برای پزشکان در تشخیص بیماری ها بسیار مفید است. با استفاده از اشعه ایکس و تجزیه و تحلیل کامپیوتری داده های به دست آمده از بیمار، سی تی اسکن (CT Scan) تصاویر دقیقی از بافت های داخلی بدن ارائه می دهد. به طور کلی، سی تی اسکن (CT Scan) یک فرایند عکس برداری سریع است و تصاویری با کیفیت بالا تولید می کند.
ام آر آی (MRI) چیست؟
MRI یک تکنیک تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص برخی بیماری ها استفاده می شود. در طول این روش، بیمار در داخل دستگاهی قرار می گیرد که امواج مغناطیسی ایمن ساطع می کند و تصاویر متعددی از بافت های داخلی بدن برای شناسایی هرگونه بیماری بالقوه می گیرد.
پرینت عکس های ام آر آی (MRI)
چاپ عکس MRI راهی است برای ارائه نتایج به بیماران، علاوه بر مشاهده آنها بر روی صفحه کامپیوتر که توسط پزشکان متخصص انجام می شود. این شامل تبدیل MRI به کلیشه ای یا CD، بر اساس درخواست پزشک است. بیماران می توانند هر نوع چاپ عکس را از آزمایشگاه درخواست کنند. متداول ترین روش چاپ بر روی کلیشه است که برای چاپ اشعه ایکس ساده، اولتراسوند و انواع دیگر نتایج تصویربرداری پزشکی نیز استفاده می شود.
چاپ تصاویر کلیشه ای با کیفیت بالا برای اطمینان از کیفیت تصویربرداری و ارائه مراقبت مناسب مهم است. ارزیابی کیفیت و انطباق تجهیزات رادیولوژی با استانداردهای بین المللی برای جلوگیری از آسیب و هزینه های بالای تعمیر به دلیل استفاده بیش از حد بسیار مهم است. در حال حاضر، برخی از افراد به جای چاپ نتایج ام آر آیی بر روی یک کلیشه و چاپ آنها بر روی کاغذ را انجام میدهد یا آنها را به CD تبدیل می کنند یا برعکس.
دلایل چاپ سی دی سی تی اسکن (CT Scan) چیست؟
چاپ سی دی های CT Scan گزینه بهتری برای مشاهده عکسهایی است که با استفاده از سیتی اسکن یا MRI گرفته شدهاند، زیرا به جلوگیری از مشکلاتی مانند پاک کردن اطلاعات، آسیب دیدن سیدی و مشکلات بارگذاری کمک میکند. برای اطمینان از حفظ این تصاویر، از کلیشه سازی استفاده می شود.
کلیشه سازی تکنیکی است که برای تبدیل اسکن های به عکس های با کیفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از روش ها و دستگاه های قابل اعتماد برای چاپ تصاویر پزشکی جهت اطمینان از کیفیت آنها بسیار مهم است.
در مجموع، کلیشه سازی یک روش رایج برای چاپ تصاویر پزشکی است، مانند چاپ سی دی سی تی اسکن (CT Scan) به کلیشه و تبدیل سی تی اسکن به تصاویر سیاه و سفید ساخته شده از پلاستیک شفاف یا سلفون. این روش به ویژه برای ایجاد تصاویری از قسمت های داخلی بدن مانند ریه ها و کبد که با استفاده از سی تی اسکن (CT Scan) تهیه شده اند مفید است.
فرآیند چاپ تصاویر پزشکی با استفاده از کلیشه چگونه است؟
چاپ MRI و سایر تصاویر پزشکی با استفاده از کلیشه ها شامل چندین مرحله است.
ابتدا تصویر بر روی کلیشه قرار می گیرد.
کلیشه مورد نظر بر روی قسمت سیلندر دستگاه گذاشته می شود.
سپس کلیشه را در رنگ خاص قرار می دهند و در نهایت سینی را در دستگاه چاپ می گذارند تا تصویر مورد نظر را روی یک برگه مخصوص چاپ کند.
سخن پایانی
برای گرفتن عکس از ساختارهای داخلی بدن و تشخیص اختلالات مختلف مانند تومور، سکته، آنوریسم، آسیب نخاعی، مولتیپل اسکلروزیس و مشکلات گوش، می توان یک سی دی MRI را با استفاده از تکنیکی به نام کلیشه به نسخه چاپی تبدیل کرد که همچنین میتوانید این کار را به وبسایت رازان تصویر طب بسپارید. این تکنیک همچنین در تحقیقات برای ارزیابی ساختار و عملکرد مغز مورد استفاده قرار می گیرد.