مراقبت بعد از ام آر آی: پزشکان امروزه برای تشخیص بیماری‌ها از ابزارهای مختلفی استفاده می‌کنند، یکی از این ابزارها ام آر آی (MRI) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی می‌باشد. زیرا این فناوری با داشتن امواج رادیویی کامپیوتری و میدان مغناطیسی، توانسته تصاویر واضحی از بافت ها و اندام‌های بدن بگیرد، تا پزشکان بتوانند بیماری‌های زیادی را تشخیص داده و درمان کنند.

اگر شما یکی از کسانی هستید که با تشخیص پزشک قصد گرفتن ام آر آی را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید تا با مراقبت های بعد از ام آر آی آشنا شوید.

ام آر آی چگونه انجام می‌شود؟

ظاهر دستگاه ام آر آی به شکل اتاقکی می‌باشد که در داخل آن تونلی قرار دارد. در جلوی این تونل تختی وجود دارد که شخص بیمار بر روی آن دراز کشیده سپس تخت وارد تونل شده و شروع به حرکت می‌کند. مدت زمان تصویر برداری کمی طولانی می‌باشد. یعنی بین 15 تا 45 دقیقه است.

تخت بیمار در تمام مدت در داخل تونل در حال حرکت است. شخص بیمار باید در تمام مدت بی حرکت باشد، تا تصویر واضح و دقیقی از او گرفته شود. لازم به ذکر است که در مدت زمان تصویر برداری صداهای بلندی از دستگاه شنیده می‌شود، که نباید نگران شوید. زیرا این صداها کاملا طبیعی می‌باشد.

مراقبت بعد از ام آر آی

کاربرد ام آر آی

ام آر آی کاربردهای متفاوتی دارد، که در بخش زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره شده است:

عوارض جانبی ام آر آی

تصویربرداری با دستگاه ام آر آی یک روش تشخیصی بی خطر می‌باشد. اما گاهی در بعضی از افراد عوارض کوتاه مدتی را ایجاد می‌کند. چند مورد از این عوارض عبارتند از:

مراقبت های بعد از انجام ام آر آی

بعد از عمل تصویربرداری مراقبت‌هایی نیاز است، که عبارتند از:

نکات قبل از انجام ام آر آی

برای نتایج دقیق از عکسبرداری و تشخیص درست پزشک نیاز است قبل از انجام ام آر آی نکاتی را رعایت کنید، که در بخش زیر به چند مورد از این نکات مهم اشاره شده است:

در آخر

در این مطلب به مراقبت بعد از ام آر آی اشاره شد. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی می تواند کمک بسیار زیادی به پزشکان در تشخیص بیماری های مختلف کند. از ام آر آی برای مشاهده قسمت های مختلف بدن یعنی سیستم عصبی و یا بافت ها، استفاده زیادی می شود.

 

مطالب دیگر:

تبدیل سی دی ام آر آی به کلیشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *