در این مطلب به نکات مهم مراقبت ‌های بعد از تصویربرداری استخوان اشاره شده است. توموگرافی کامپیوتری یک نسخه مدرن از تشخیص با استفاده از اشعه ایکس است. این روش امکان ارزیابی دقیق ساختار استخوان‌ها، شکستگی‌های پیچیده، مناطق تخریب شده و کاهش تراکم بافت را فراهم می‌کند. به شما خواهیم گفت که پس از تصویربرداری استخوان چه نکات مراقبتی را باید رعایت کنید.

همچنین بخوانید: چاپ عکس رادیولوژی و ام آر آی

تصویربرداری استخوان CT

CT بر خلاف MRI امکان ارزیابی بهتر ساختارهای سخت مانند استخوان را فراهم می‌کند و روشی بی‌خطر است. توموگرافی کامپیوتری استخوان یک تکنیک رادیوگرافی سه بعدی است. فرآیند تصویربرداری با به دست آوردن برش‌های متوالی استخوان آغاز می‌شود. سپس امکان ساخت و تجسم تصاویر به دست آمده در حالت سه بعدی وجود دارد.

تحلیل اسکلت انسان

اسکلت انسان بالغ تقریباً از 200 استخوان مجزا تشکیل شده است که 74 تای آن در اسکلت محوری قرار دارند. استخوان‌های بلند اغلب ساختارهایی هستند که بارگذاری می‌شوند و قوی‌ترین استخوان‌های باربر در بدن (درشت نی، استخوان ران) هستند. آنها از یک محور استوانه‌ای توخالی به نام دیافیز، یک متافیز مخروطی و یک اپی‌فیز گرد تشکیل شده‌اند. که هر قسمت دارای ویژگی‌های معماری متفاوتی است. که سازماندهی و پیکربندی شده‌اند تا در طول فعالیت‌های معمولی روزانه مقاومت کنند.

استخوان به طور مداوم خود را بازسازی می‌کند، که متعاقباً منجر به تجمع (تشکیل)، حفظ (هوموستاز) یا تخریب (تجذب) بافت استخوانی می‌شود. اسکلت انسان به عنوان یک چارچوب ساختاری برای حرکت ضروری است.

 

مراقبت ‌های بعد از تصویربرداری استخوان

مراقبت‌های بعد از تصویربرداری استخوان

بعد از تصویربرداری استخوان مراقبت‌هایی می‌تواند به بهبود سریع‌تر و درمان بهتر کمک کند. در ادامه، مراقبت‌های اصلی پس از تصویربرداری استخوان را بررسی می‌کنیم:

پس از تصویربرداری، مهم است که فرد مورد نظر به استراحت کافی بپردازد. اجتناب از فعالیت‌های سنگین و حرکاتی که ممکن است باعث فشار یا ضربه به استخوان‌ها شود، اهمیت دارد. استراحت به استخوان‌ها اجازه می‌دهد تا بهبودی خود را شروع کنند.

مصرف آب و سایر مایعات برای حفظ رطوبت و سلامتی استخوان‌ها و بافت‌های مرتبط مهم است. مایعات کافی کمک می‌کنند تا عوارض جانبی مربوط به تصویربرداری مثل احتمال ایجاد نفخ و تورم را کاهش دهند.

در صورت تجویز داروهای ضدالتهابی یا مسکن توسط پزشک، مراعات دقیق از دستورات و مدت زمان مصرف آنها اهمیت دارد. مصرف دقیق داروها می‌تواند به کنترل درد و التهاب کمک کند.

پیگیری با پزشک معالج برای بررسی نتایج تصویربرداری و برنامه درمانی مناسب بسیار مهم است. همچنین، در صورت بروز هر گونه علائم ناخواسته یا تغییرات در وضعیت، باید به پزشک مراجعه شود.

در مواردی که پزشک توصیه کرده، شروع به فیزیوتراپی می‌شود. این تمرینات کمک می‌کنند تا قدرت، انعطاف‌پذیری و عملکرد استخوان‌ها و مفاصل بهبود یابد.

تغذیه مناسب و غنی از کلسیم، ویتامین D و دیگر عناصر مؤثر در سلامت استخوان‌هاست. اطمینان از مصرف مواد غذایی مناسب که به سلامتی استخوان‌ها کمک کند، اهمیت دارد.

سی تی اسکن استخوان چگونه انجام می‌شود؟

توموگرافی کامپیوتری اولین بار در سال 1972 توسط مهندس برق سر گادفری‌هانسفیلد استفاده شد. او اولین سی تی اسکنر را اختراع کرد. توموگراف ساختار پیچیده ای دارد و شامل یک پورتال است که داخل آن یک لوله اشعه ایکس، جاذب‌ها و آشکارسازها وجود دارد. در طول معاینه، بیمار باید بدون حرکت روی میز مخصوص دراز بکشد.
برش‌هایی از منطقه مورد مطالعه ثبت می‌شود. تصاویر سی تی تصاویر دو بعدی هستند. آنها با تبدیل انرژی الکتریکی (الکترون‌های متحرک) به فوتون‌های اشعه ایکس، عبور فوتون‌ها از شی مورد نظر (استخوان‌های انسان) و سپس تبدیل فوتون‌های اندازه گیری شده به الکترون ایجاد می‌شوند.

تصویر حاصل به صورت چاپ تصاویر سی تی اسکن به کلیشه در دسترس بیماران قرار می‌گیرد. سپس توموگرام‌های به دست آمده از استخوان‌های اسکلتی بیمار توسط رادیولوژیست ارزیابی می‌شود.

انجام تصویربرداری استخوان در رازان تصویر

در رازان تصویر با دستگاه‌های جدید و متخصصین حرفه‌ای کلیه تصویربرداری‌های شما انجام می‌شود و هیچ‌گونه ضرری نیز برای شما نخواهد داشت. در نهایت پرینت عکس‌های ام ار ای خود را تحویل خواهید گرفت.

تجهیزات دقیق و به روز برای تبدیل ام ار ای به کلیشه مهم‌ترین مورد در تشخیص بیماری‌ها با استفاده از اشعه ایکس نیست> تفسیر نتایج مطالعه توسط رادیولوژیست‌های کلینیک انجام می‌شود که دانش و تجربه زیادی دارند.

 

مراقبت ‌های بعد از تصویربرداری استخوان

سخن پایانی

در این مطلب به مراقبت ‌های بعد از تصویربرداری استخوان اشاره شد. با رعایت این مراقبت‌ها، فرد می‌تواند به بهبودی سریع‌تر و ایجاد شرایط مثبت برای بهبود و تقویت استخوان‌های خود کمک کند. همچنین، در صورت بروز هر گونه نگرانی یا علامت غیرمعمول، مهم است به پزشک معالج مراجعه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *